"Дорога життя" на Запоріжжі не зможе рятувати людей: тисячі машин потрапили в полон

пре

Сьогодні, 2 серпня, ось такий вигляд має дорога життя у сірій зоні між Василівкою та Запоріжжям. Ця рятівна дорога, якою люди їдуть з окупованої території, називають дорогою життя. Цим шляхом люди їдуть на підконтрольну територію України, тут щодня стоять мало не тисячі машин з людьми, серед яких чимало дітей, вагінтних, літніх людей, повідомляє Gorsovet. Василівка — це єдиний пункт перетину для тимчасово окупованих територій Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей.

Відомі непоодинокі випадки, коли тут, просто неба помирали люди, вагітні народжували, а у малих дітей ставались інсульти. Але навіть це аж ніяк не впливало та не розщулювало окупантів, які тут, наче щит, тримають людей і не пропускають на українську територію. 

Кожен рятується від війни, від обстрілів та насілля, яке чинять окупанти. 

Тож на найближчі кілька днів можливості евакуюватися через Василівку немає - дорога розмита і наразі стане пасткою для легкового транспорту, - прокоментував ситуацію міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

Відео, де дорога, якою рятуються люди, стала річкою, можна подивитись тут.

 
Ось так виглядає «сіра зона» після вчорашнього дощу дорогою до Запоріжжя через Василівку.

Люди продовжують стояти у черзі по кілька діб, щоб виїхати на підконтрольну територію.

Тепер до колишніх проблем виїзду додалися й погодні умови.

Також сьогодні стало відомо, що транспорт у бік Василівки з обласного центру - Запоріжжя рухатись не буде. Причиною тому - погодні умови на дорозі.

«З боку Енергодара десь близько 2,5 тисячі машин стоїть з цього напрямку. З напрямку мелітопольського трошки менше, але скупчення дуже велике. Легкові машини зганяють на заправки, які розташовані перед містом Василівка, а вантажні машини стоять в черзі вздовж дороги. Наприклад, зі сторони Енергодара, це напрямки, які йдуть з Херсона, люди стоять в черзі 5-6 днів», –  повідомив голова Василівської об'єднаної територіальної громади Сергій Каліман.

Чому машини на тимчасово окуповані території не поїдуть

Увага! 

Сьогодні, 02 серпня, через несприятливі погодні умови виїзд приватного автотранспорту на тимчасово окуповані території з обласного центру не відбудеться.

Інформація щодо змін перетину лінії розмежування через безпекову ситуацію буде повідомлена додатково.

Рятувальники витягують машини з полону "дороги життя"

Рятувальники надали допомогу водіям на "Дорозі життя" у Василівському районі.

У зв'язку з різким погіршенням погодних умов - сильними зливами, які спостерігалася на території Запорізької області, об'їзну ґрунтову дорогу у селі Кам'янське розмило.

Водії опинилися у пастці без жодної можливості подолати цю ділянку шляху.  Складність оперативного реагування полягала у тому, що деякі вантажні автомобілі доводилося витягати, використовуючи декілька одиниць спецтехніки ДСНС водночас. Рятувальна операція тривала майже 12 годин. Співробітникам Служби порятунку вдалося відбуксувати 50 вантажівок та супроводити більше 200 легкових автомобілів на тверде автомобільне покриття.

Відео, як рятувальники та чоловіки допомагають вибратись "з полону", дивіться тут

осбм1

Нагадаємо, раніше ми писали 

У нього залишилася мама: у бою до останнього подиху бився захисник з Дніпропетровщини

російська армія тримала під прицілом два райони Дніпропетровщини, - Резніченко

У людей масово болітимуть голови: пік магнітніх бур у серпні 2022

Одна жінка дуже важка: російські війська поцілили у будинок з дітьми на Дніпропетровщині