Хіт сезону: рецепт найсмачніших курячих гомілок від Євгена Клопотенка (Фото)

гом

Куряче м’ясо – дуже популярний продукт серед українців. Він є універсальним та, порівняно з іншим, дуже швидко готується. Страви із курятини смачні та поживні, їх можна споживати як дітям, так і дорослим. Відомий кулінар Євген Клопотенко пропонуємо вам дуже простий і перевірений рецепт. Все надзвичайно легко і не вимагає багато часу та уваги. Запечемо курячі гомілки, а потім їх трошки протушкуємо в пікантному соусі, у якому є нотки та смаки Азії, повідомляє Gorsovet

Ви будете задоволені! У вас вийде м’яке ніжне м’ясо, яке можна подавати як основну страву до рису чи картоплі, або закуску для великої компанії гостей.

Як приготувати курячі ніжки 

Інгредієнти 

800 г курячих гомілок 
6 ст. л. соєвого соусу
5 ст. л. кетчупу або томатного соусу
½ перцю чилі 
3 зубчики часнику 
2 ст. л. соняшникової олії
1 ст. л. кунжуту (для подачі) 
сіль та перець до смаку


Покроковий рецепт приготування. Головне, що просто і смачно

ои
 
 КРОК 1

Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів та підготуйте м’ясо. Візьміть 800 г курячих ніжок, помийте та обсушіть паперовим рушником. Перекладіть у миску, додайте сіль та перець до смаку, скропіть 2 ст. л. соняшникової олії, добре перемішайте та поставте запікатися за температури 180 градусів на 25 хвилин.
 
 
 КРОК 2

Поки готуються гомілки, приготуйте соус до них. У невеликій мисці з'єднайте 6 ст. л. соєвого соусу, 5 ст. л. кетчупу чи томатного соусу, подрібнені 3 зубчики часнику та половину перцю чилі. Вилийте соус на пательню, зробіть середній вогонь і випарюйте протягом 3-5 хвилин, поки соус не загусне. 
 
ои1 


 КРОК 3

Готові курячі ніжки дістаньте з духовки та викладіть до пательні з соусом. 
 

ои2
 
 КРОК 4

Тушкуйте ніжки протягом 5 хвилин, періодично помішуючи так, щоб вони рівномірно вкрилися соусом. Подавайте гарячими, посипавши чорним або звичайним кунжутом. 

ои3

Кулінар радить наприкінці, як останній акорд у приготуванні цієї страви, за бажанням посипати готові курячі ніжки кунжутом. Але (звертаємо увагу!) попередньо їх трошки підсмажити на пательні. Зерна будуть більш ароматними та хрусткими.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали 

Смачні помідори на зиму без варіння та стерилізації

У Дніпрі великий супермаркет потрапив у гучний скандал (Фото)

Як приготувати малосольні огірки з йодованою сіллю: рецепт від Євгена Клопотенка