Кабачки як шашлик. Готуємо смачну закуску на зиму
Для господинь, які готують закрутки на зиму, хочемо порадити смачний і дуже вишуканий салат-закуску з кабачків. На нього кажуть, кабачки, як шашлик. Спробуйте здивувати домашніх, вони вам лише подякують, передає Gorsovet.
Інгредієнти
кабачки, 2 кг;
цибуля, 2 - 3 шт;
часник, 6 зуб;
приправа для шашлику, 1 пакетик;
сіль|соль|, 1 ст.л;
цукор, 2 ст.л;
оцет 9%, 50 мл;
перець, 1 ч. л;
олія рослинна, 50 мл.
Приготування
Кабачки ріжемо кружальцями і обсмажуємо до золотистості на олії. Можна перемішати з олією і обсмажувати на сухій сковороді, щоб закуска вийшла не дуже олійною.
Цибулю ріжемо великими півкільцями.
Змішуємо кабачки, які остигли з цибулею, додаємо тертий часник. Останній краще додавайте більше, 1 – 1.5 головки.
Додаємо приправу для шашлику, сіль та цукор, перець чи суміш перців, інші спеції, дрібно рубані кріп та петрушку, перемішуємо.
Виливаємо оцет, перемішуємо. Ставимо зверху гніт і залишаємо в холодильнику проти ночі.
Розкладаємо кабачки в банки, утрамбовуємо та заливаємо маринадом, накриваємо кришками.
Ставимо в каструлю на рушник, наливаємо воду по плічка банок.
Після закипання стерилізуємо 15 хвилин.
Закручуємо кришками і перевертаємо банки, накриваємо до остигання.
Зберігаємо закуску в коморі або підвалі.
Дуже апетитна та ароматна закуска, яку подаємо у холодному вигляді. Але можна салат використовувати і в тушковану картоплю, тоді овочі виходять дуже оригінальними та смачними.
Нагадаємо, раніше ми писали
Як приготувати смачне вівсяне печіво з арахісом за простим рецептом шеф-кухара Клопотенка
Готуємо ідеальний омлет без молока по рецепту Клопотенка (Відео)