Корбан розповів, як Дніпро продовжує приймати переселенців та чому їм варто не повератися в Україну на зиму

корбан

Керівник Центру тероборони Дніпра Геннадій Корбан в ефірі телеканалу ДніпроTV заявив, що Дніпро продовжує приймати переселенців та допомагати їм. А також пояснив, чому переселенців просять не повертатися до кінця зими, передає Gorsovet.

 Я ось зараз дивлюся на повідомлення Ірини Верещук, вона закликала біженців, які зараз у Європі, не повертатися до кінця зими, бо інфраструктура пошкоджена та мережі можуть не витримати. Водночас Дніпро приймає рекордну кількість біженців з тимчасово окупованих територій. Більшість залишається тут. Як Ви вважаєте, чи слід їм залишатися у місті?
 
Давайте будемо об'єктивними у цій ситуації. Є правда у словах Верещук. Коли вона говорить про те, що люди, які вже виїхали за кордон і перебувають за межами України, безумовно, звичайно, їм краще в цьому випадку залишатися там. Тому що ситуація непрогнозована, її не можна гарантувати. Людям не можна гарантувати теплі будинки сьогодні, світло в будинках і так далі через війну, жорстоку війну, будемо так говорити, терористичної війни, яку веде путін не тільки проти нашої країни та Збройних сил, але він веде і проти громадянських цю війну. І ми з Вами це знаємо та бачимо.
Тому тут я в чомусь згоден з Верещуком, коли вона закликає людей затриматися там, де вони є, щоб як мінімум перезимувати і як мінімум пройти цей тяжкий час у більш комфортних умовах для себе", - зазначив Корбан.

Він наголосив, що нині у Дніпро та Дніпропетровську область їдуть біженці з Донбасу, Луганської, Херсонської області та з окупованої частини Запорізької області.
 
Щодо біженців, які їдуть до нас у Дніпро та Дніпропетровську область, ми маємо розуміти, що це біженці з Донбасу, з Луганської області, що це біженці з Херсонської області, з окупованої частини Запорізької області. Їм нікуди їхати, тому ми їх приймаємо, і, природно, розміщуємо, і, звичайно, звісно ж, ці люди залишатимуться у нас і ми допомагатимемо їм, нестимемо відповідальність за них, забезпечуватимемо їх усім, чим можливо буде забезпечити.
Ми не можемо цих людей взяти і сказати: ви теж їдьте кудись за кордон. Цим людям просто нема куди їхати, у них зруйновані будинки, у них зруйновано життя, тому ми повинні їх приймати і це навантаження теж повинні приймати на себе", - сказав Корбан.

Докладніше - в сюжеті:

Нагадаємо, раніше Корбан розповів, як Дніпро допомагає Укренерго захистити енергетичні вузли в області.

Також Геннадій Корбан розповів про лінії оборони Дніпропетровщини