Збирали "сходки". Нацполіція підтвердила затримання "злодіів в законі", яких пов'язують з дніпровським кримінальним авторитетом Петровським-Наріком

умка1

Нацполіція офіційно підтвердила затримання так званих "злодіів у законі" 49-річного Сергія Олійника на прізвисько Умка (Умка Дніпровський) та його однолітка Лаші Джачвліані, відомого як Лаша Сван (Лаша Очамчирський), повідомляє Gorsovet. 

нарик2нарик3

Правоохоронці встановили всі сфери їхньої діяльності та зв’язки. "Вори в законі", перебуваючи у статусі підозрюваних у справі щодо поширення злочинного впливу, для вирішення конфліктів та координації кримінальної діяльності організували кілька так званих "сходок" за участю представників криміналітету.

На "зібраннях" вони прийняли рішення про виділення фінансової допомоги з так званого "злодійського общака" на "святкові потреби" криміналітету та "ворів в законі", які знаходяться у місцях позбавлення волі. Також наділили ширшими «повноваженнями» лідера ОЗГ - збір коштів, одержаних злочинним шляхом на території Одеси, - йдеться у повідомленні Нацполіції. 

нарик4

Умку та Лашу Свана затримали на підставі доказів, які були зібрані оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань і слідчими Головного слідчого управління Нацполіції у співпраці з Офісом Генерального прокурора. Затриманим повідомили про підозру за організацію та участь у злочинному зібранні.

Досудове розслідування у справі щодо поширення "ворами в законі" злочинного впливу завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду.

Прокурори готують клопотання в суд щодо обрання затриманим лідерам "верхівки" злочинного світу запобіжних заходів. Відомо, що Умка коронований у 2014 році, та Лаша Сван, "вор в законі" з 1995-го, здобули свої "звання" від топ-представників російського кримінального світу.

У межах даного кримінального провадження оперативники та слідчі продовжують проводити комплекс заходів для збору доказів протиправної діяльності інших представників криміналітету для притягнення їх до відповідальності, - повыдомляє Нацполіція.

За організацію та участь у так званій "сходці" (ч. 1 ст. 255-2 Кримінального кодексу України) "злодіям в законі" може загрожувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна, а за поширення злочинного впливу (ч. 3 ст. 255-1 Кримінального кодексу України) - до 15 років ув‘язнення.

Нагадаємо, у Берліні з резиденції Петровського-Наріка правоохоронці вилучили близько півмільйона доларів та колекцію елітних хронографів.