Збирали "сходки". Нацполіція підтвердила затримання "злодіів в законі", яких пов'язують з дніпровським кримінальним авторитетом Петровським-Наріком

Нацполіція офіційно підтвердила затримання так званих "злодіів у законі" 49-річного Сергія Олійника на прізвисько Умка (Умка Дніпровський) та його однолітка Лаші Джачвліані, відомого як Лаша Сван (Лаша Очамчирський), повідомляє Gorsovet. 

Правоохоронці встановили всі сфери їхньої діяльності та зв’язки. "Вори в законі", перебуваючи у статусі підозрюваних у справі щодо поширення злочинного впливу, для вирішення конфліктів та координації кримінальної діяльності організували кілька так званих "сходок" за участю представників криміналітету.

На "зібраннях" вони прийняли рішення про виділення фінансової допомоги з так званого "злодійського общака" на "святкові потреби" криміналітету та "ворів в законі", які знаходяться у місцях позбавлення волі. Також наділили ширшими «повноваженнями» лідера ОЗГ - збір коштів, одержаних злочинним шляхом на території Одеси, - йдеться у повідомленні Нацполіції. 

Умку та Лашу Свана затримали на підставі доказів, які були зібрані оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань і слідчими Головного слідчого управління Нацполіції у співпраці з Офісом Генерального прокурора. Затриманим повідомили про підозру за організацію та участь у злочинному зібранні.

Досудове розслідування у справі щодо поширення "ворами в законі" злочинного впливу завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду.

Прокурори готують клопотання в суд щодо обрання затриманим лідерам "верхівки" злочинного світу запобіжних заходів. Відомо, що Умка коронований у 2014 році, та Лаша Сван, "вор в законі" з 1995-го, здобули свої "звання" від топ-представників російського кримінального світу.

У межах даного кримінального провадження оперативники та слідчі продовжують проводити комплекс заходів для збору доказів протиправної діяльності інших представників криміналітету для притягнення їх до відповідальності, - повыдомляє Нацполіція.

За організацію та участь у так званій "сходці" (ч. 1 ст. 255-2 Кримінального кодексу України) "злодіям в законі" може загрожувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна, а за поширення злочинного впливу (ч. 3 ст. 255-1 Кримінального кодексу України) - до 15 років ув‘язнення.

Нагадаємо, у Берліні з резиденції Петровського-Наріка правоохоронці вилучили близько півмільйона доларів та колекцію елітних хронографів.