Осінні фото Арабатської Стрілки: море без медуз та гаряче джерело (ФОТО, ВІДЕО)

arabatka-osen-14

У Мережі опублікували осінні фотографії Арабатської Стрілки. Завдяки їм можна побачити, як виглядає один із найпопулярніших курортних регіонів країни у міжсезоння, помилуватися прозорим морем без медуз та здивуватися тому, скільки людей відпочиває на гарячому джерелі у Щасливцевому.

Про це повідомляє Акцент.

arabatka-osen-13

Більшість туристів бувають на Арабатській Стрілці влітку, приїжджаючи сюди купатися у теплому морі та засмагати на безкраїх піщаних пляжах. І мало хто знає, що із закінченням курортного сезону вона не втрачає своєї привабливості. Підтвердження тому — у серії яскравих осінніх знімків, яку зробив фотокореспондент медіа-проєкту Arabatka.UA.

arabatka-osen-9arabatka-osen-3

Перше, що привертає увагу на фото, — чисте прозоре море без медуз, які минулого сезону зіпсували відпочинок великому числу туристів. Безумовно, їхня відсутність зараз зовсім не означає, що вони не з'являться тут наступного літа, але дозволяє на це сподіватися.

arabatka-osen-10arabatka-osen-2arabatka-osen-6arabatka-osen-8

Однією з найбільш відвідуваних локацій Арабатської Стрілки в холодну пору року, судячи з фото, залишається гаряче джерело на околицях селища Щасливцеве. Нещодавно на його базі було створено термальний комплекс «Територія здоров'я», який працює цілий рік. Щоправда, у міжсезоння гостям курорту доступна лише загальна зона, VIP-зону на зиму закривають. Але її достатньо, щоб з комфортом відпочити і поправити здоров'я, приймаючи термальні ванни. Тут облаштовано три басейни з водою різної температури, є дерев'яні лежаки, навіси, лавки для відпочинку, кабінки для перевдягання, душі з прісною водою, альтанки.

arabatka-osen-17

Вартість відвідування - 20 грн, при цьому час перебування не обмежений (комплекс працює з 08:00 до 21:00). Це найнижча вартість серед усіх гарячих джерел на українському півдні. Наприклад, відпочинок у SPA-комплексі «Арабатські Терми» в районі сусіднього села Стрілкове коштуватиме у 5–10 разів дорожче, залежно від часу доби, а на джерелі «Гарячий ключ», яке діє неподалік чорноморського курорту Залізний Порт, у селі Облої, ― 100 грн за дві години.

arabatka-osen-16

Така приваблива ціна відпочинку на гарячому джерелі в Щасливцевому, можливо, спонукає жителів найближчих областей, зокрема Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської та Одеської, відкрити для себе принаду термальних джерел у холодну пору року, а яскраві осінні кадри Арабатської Стрілки стануть додатковим стимулом на найближчі вихідні.

arabatka-osen-15arabatka-osen-11arabatka-osen-12