Петиція про повернення Корбану українського паспорту набрала 25 тисяч голосів. Тепер її повинен розглянути президент

корбан1

У п'ятницю, 9 серпня, петиція до президента Україні Володимира Зеленського відносно повернення українського паспорту голові Штабу тероборони Дніпра Геннадію Корбану набрала 25 тисяч голосів, необхідних для того, щоб її розглянув голова держави, повідомляє Gorsovet.

Необхідні голоси петиція набрала менше ніж за місяць. Документ був опублікований на сайті президента 12 серпня. На збір підписів відводиться три місяці, але у цьому випадку знадобилася лише третина цього часу.

Автором петиції став колишній заступник голови ЦВК Андрій Магера. Він просить скасувати указ президента №502/2022 від 18 липня щодо позбавлення Корбана українського паспорта.

корбан

Нагадаємо, 11 липня Геннадій Корбан повідомив, що вирушає у коротку відпустку, щоб зустрітись з родиною, яка перебуває за межами України. 

Увечері середи, 20 липня, раптово розповсюдились чутки про існування таємного указа президента Володимира Зеленського, яким він відбирає українські паспорти у голови Штабу тероборони Дніпра Геннадія Корбана, бізнесмена Ігоря Коломойського, політика Вадима Рабіновича та "слуги народу" Ігоря Васильківського. Дійсно, коли Корбан намагався повернутись додому в Украину, прикордонники оголосили недійсним його український паспорт та не пустили до країни. Пізніше Геннадій Корбан прокоментував цей інцидент та звернувля до президента Володимира Зеленського. У понеділок, 25 липня, стало відомо, що Геннадій Корбан виїхав з транзитної зони на кордоні України