Під Дніпром з`явились небезпечні сколопендри (Фото)

велт.2

У Нікопольському району Дніпропетровської області місцевий житель побачив та зробив світлину повзучої істити, як вийвилось - ця небезпечна багатоніжка - кільчаста сколопендра, повідомляє Горсовет.

велт1

Сьогодні зустрів гарну пані. Абсолютно миролюбне створіння, з руки злазити не хотіла. Нікопольський район, - ось так коротко прокоментував своє фото Віктор Левінков.

велт.2

Комаха справді небезпечна. Якщо випадково придавити сколопендру або наступити на неї, вона може боляче вкусити. У неї на знаходяться різні трупні бактерії, оскільки вона харчується мертвими істотами. І коли ці бактерії потрапляють у рану, можуть викликати гангрену. Крім того, отрута сколопендри має сильну некротичну дію: руйнує здорові еритроцити.

Доросла особа сягає завдовжки 15 сантиметрів. У сколопендри кожен сегмент однакової довжини. Зазвичай їх 23-24. У Дніпропетровській області кома зазвичай живе у місцях, де добре гріє сонце. Якщо на місцевості рівнинна поверхня або низькі температури, то сколопендра там не з'явиться.

Нагадаємо, раніше ми писали Антициклон Burkhart накрив Україну: яку погоду чекати в Дніпрі  У Дніпрі цибуля та буряк стали золотими: ціни можуть ще більше здивувати