Пишна шарлотка з яблуками на кефірі: суботній рецепт

поі

Як приготувати дуже смачний та простий пиріг під назвою "Пишна шарлотка з яблуками на кефірі", передає Gorsovet.

Вам знадобиться:

•‎ 200 мл кефіру;

•‎ 300 г борошна;

•‎ 3 яйця;

•‎ 180 г цукру;

•‎ 3 яблука;

•‎ 0,5 чайної ложки соди.

Приготування:

Підготуйте інгредієнти

Яблука вибирайте кисло-солодких чи солодких сортів. Борошно попередньо просійте через сито, щоб наситити його киснем. Завдяки цьому готовий пиріг вийде більш пишний.

В окремій склянці змішайте кефір, нагрітий до кімнатної температури, з содою і залиште на хвилинку постояти. Для приготування тіста трохи збийте яйця із цукром, влийте кефір із содою. Перемішайте. Всипте борошно і замісіть тісто до однорідної консистенції. Готове тісто буде досить густим (за консистенцією приблизно як на оладки).

Яблука помийте і наріжте великими шматочками. Форму для випікання (18 см) застелити кулінарним папером і вилити 2/3 тіста. По всій поверхні тіста викладіть підготовлені яблука. За бажанням можна яблука посипати трохи корицею.

Потім вилийте тісто, що залишилося. Поставте форму в духовку, розігріту попередньо до 180 градусів, хвилин на 40−50. Готовність пирога можна перевірити дерев’яною шпажкою. Проткніть нею пиріг і одразу витягніть. Якщо вона суха, то пиріг готовий. Він стане апетитного золотистого кольору.

Готовий пиріг витягніть із форми та трохи остудіть. Можна його посипати цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми писали 

Хіт сезону: рецепт найсмачніших курячих гомілок від Євгена Клопотенка (Фото)

Запаси на зиму без зусиль. Консервовані сливи від Клопотенка - вісім кроків