Суд у справі МН17 назвав дату оголошення вироку

самолет перелет 1000_2

Окружний суд Гааги у справі про збитий у небі над Донбасом авіалайнер Малазійських авіаліній 17 липня 2014 року офіційно назвав день оголошення вироку.

Про це пише "Слово і діло", передає Gorsovet.

Офіційне оголошення суд зробив у четвер, 22 вересня, на засіданні, яке було відновлено конкретно для цієї мети, пише Інтерфакс-Україна. 

Дату оголосив головуючий суддя Хендрік Стейнхаус - вирок винним буде винесено 17 листопада 2022 року. Засідання розпочнеться о 13:30.

Сьогоднішнє засідання стало останнім у судових слуханнях, які розпочалися 9 березня 2020 року.

22 грудня минулого року обвинувачення в судовому процесі зажадало суд засудити чотирьох обвинувачених у цій справі – трьох росіян та одного українця – Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського, Олега Пулатова та Леоніда Харченка – до довічного ув'язнення.

Крім того, звинувачення запросило суд віддати розпорядження про їхній арешт.

Обвинувачені притягуються до відповідальності за двома статтями Кримінального кодексу Нідерландів - за те, що спричинили аварію рейсу МН17, внаслідок якого загинули 298 пасажирів (ст.168) та за вбивство 298 пасажирів рейсу МН17 (ст.289).

При цьому звинувачення вважає, що винні мають виплатити такі суми: у кого в цій катастрофі загинула рідна та близька людина – 40 тисяч євро, другії категорії, до якої належать діти та батьки, які не жили разом із загиблим, має бути виплачено по 35 тисяч євро, а третій категорії, до якої належать брати, сестри, бабусі, дідусі, онуки, дядьки та тітки, племінники та сім'ї подружжя, які проживали із загиблим – по 30 тис євро.

Нагадаємо, рейс MH17 був збитий понад вісім років тому.

Boeing-777 Малайзійських авіаліній рейсом Куала-Лумпур впав у Донецькій області 17 липня 2014 року. На борту було 298 людей. Усі загинули.

Міжнародна спільна слідча група (JIT) у справі МН17 дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук», що належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО збройних сил росії, дислокованій у Курську.

Раніше ми повідомляли, "Віденська тероборона": як українські VIP-біженці відпочивають у столиці Австрії. Відео.

Боронячи країну загинув командир взводу Криворізької танкової бригади Олександр Целік.