"Віденська тероборона": як українські VIP-біженці відпочивають у столиці Австрії. Відео

vip-на-красной-пре-посы-ке-47254564

Столиця Австрії Відень – одне з найулюбленіших місць українських VIP-біженців. На вулицях, у ресторанах та готелях тут можна зустріти і народних депутатів, суддів та бізнесменів. Цій темі присвячено документальний фільм "Віденська тероборона" журналіста Української правди Михайла Ткача, передає Gorsovet.

Серед персонажів фільму, знятого у Відні, колишній голова Конституційного суду Олександр Тупицький, народний депутат Андрій Холодов (Слуга народу), дружина проросійського політика Євгена Мураєва та інші.

Тупицький розповів, що виїхав з України, бо має вагітну дружину.

Він сказав, що має довідку про те, що він не підлягає мобілізації. Водночас, за інформацією журналістів, Тупицький офіційно не перетинав держкордон.

Суддя ж стверджує, що має довідку про перетин українсько-угорської границі, він вважає, що "органи ГБР спеціально прибрали інформацію про це".

Нардеп Холодов визнав, що пропустив засідання Верховної Ради. Він відмовився пояснити причину своїх приїздів до Відня, але незабаром після зустрічі з журналістами опублікував у Facebook фото з представником одного з австрійських благодійних фондів.

У сюжеті показано, як дружина Мураєва припаркувалася в недозволеному місці у Відні, чим перекрила рух для інших автомобілів, і пішла на шопінг.

Судячи з кількості українських "знаменитостей" та їхнього стилю життя за кордоном, тут у них є неабияке забезпечення і на диво розгалужена система штабів по всіх найдорожчих закладах Відня", - відзначає журналіст.

На іході до "Гранд-готелю" помічені й соратники дніпровського бізнесмена Олександра Петровського - це брати Адамадзе та соловік в окулярах на прізвисько "Антік".

Також на вулицях Відня помітили авто брата бізнесмена-Петровського - на автівці їздить дружина Петровського.

Журналіст зазначив, що часого Петровського так і не вдалося зустріти у столиці Австрії, але, за інформацією, бізнесмен та його оточення залишили Україну на початку повномасштабного вторгнення і в цей час також перебували у Відні.

Раніше ми повідомляли, Віденська тероборона. Як охорона авторитету з Дніпра Петровського встановлює власні порядки в Європі.

Нагадаємо, бійка у Відні сталася 25 травня. Навпроти розкішного готелю "Брістоль" зупинилося два автомобілі, один із них BMW X5 - на дніпровських номерах. З машин вийшли дві групи чоловіків, одні напали на інших та почали їх жорстоко бити. Відео нападу опублікувало видання Heute.

Після того, що сталося, бандити сіли в автомобіль і втекли, залишивши на асфальті одного з постраждалих. Чоловік був непритомний. У поліції підтвердили факт нападу, а також те, що нападники приїхали автомобілем з українською реєстрацією. Нападниками виявилися представники групи дніпровського авторитету Олександра Петровського (Наріка), які займаються шахрайськими "колл-центрами" в Україні.