У Дніпрі хочуть заборонити курити на балконах

У Дніпрі нещодавно один із мешканців мегаполісу створив петицію, де мова йде про заборону куріння на балконах та лоджіях. Автор - Віталій Федорів - наводить приклади того, наскільки пасивне куріння шкідливе для оточуючих, передає Gorsovet.

Петиція про заборону куріння в Дніпрі  

За словами Віталія, балкон не є публічним місцем, це приватна власність, проте він має єднання з іншими квартирами. А тютюновий дим може заважати іншим людям, квартири яких знаходяться поруч. 

Петиція була створена кілька днів тому - 19 липня, але за неї дніпряни не поспішають віддавати свої голоси.

Подібна петиція була і в Кривому Розі

Про подібну петицію писав наш кореспондент буквально кілька тижнів тому, вона з`явилась у Кривому Розі.

Автор звернення Максим Ковалевич зазначає, що курці на балконах та лоджіях не дають сусідам можливості відкривати вікна на провітрювання, чим завдають шкоди здоров'ю навколишніх мешканців постійним впливом тютюнового диму.

Аби вплинути на свідомість громадян, мешканець Кривого Рогу пропонував штрафувати тих, хто курить на балконах та лоджіях. На думку автора петиції, вплинути на це мізерними штрафами неможливо. Тому він вважає, що треба діяти!

Крім того, Максим Ковалевич звертається з пропозицією штрафувати курців.

На його думку, перший штраф має бути 1 020 - 3 400 грн. За повторне порушення сума штрафу має бути значно більшою від 3 400 до 6 800 грн. 

Як і у Дніпрі за цю петицію в Кривому Розі проголосували одиниці. Проте коментарів щодо запропонованого нововведення було чимало і дуже багато лайливих. Дехто вважає, що шкідливо відкривати вікна, коли господарка смажить котлети чи робить зажарку.

Нагадаємо, раніше ми писали 

Ворог обстріляв Дніпропетровщину: снаряди впали на територію Марганця.  Голова Нікопольської військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив про ситуацію за ніч. За його словами, в результаті обстрілу декілька ворожих зарядів впали на територію Марганецької територіальної громади

З`явилась інформація про жінку, яка під час обстрілу загинула у Нікополі (Фото). Сьогодні у Нікопольщини на Дніпропетровщині знову чорний день. У місті провели в останню путь жінку, яка вчора, 20 липня, загинула через ворожі обстріли окупантів

Дикі люди: під Бердянськом на Азовському морі окупанти вимагали пін-код від мікрохвильовки.  У Запорізькій області недалеко від Бердянська в селі Новопетрівка стався курйозний випадок, про який швидко стало відомо мало не всій Україні.