В Дніпрі річ, яку продавали заради допомоги ЗСУ діти відомого фотокора, стане експонатом музею

вольский3

Розказана днями Горсоветом історія про дітей відомого в Дніпрі фотокора Сергія Вольського, які продавали дорогу для себе річ, щоб допомогти ЗСУ, отримала продовження. Їхня листівка з автографом легендарного музиканта Кузьми Скрябіна стане експонатом Музею історії Дніпра. На пропозицію дітей відгукнулась благодійниця - вона купила листівку за 1000 гривень та передала її до музею, а кошти відразу ж були переведені на потреби ЗСУ, повідомляє Горсовет.

Звісно, 1000 гривень - не мільйонні збори на байрактари, але в нашій історії мова йде про пересічних громадян Дніпра й навіть дітей - вони роблять свій маленький внесок, а саме з таких й складається наша майбутня Перемога.

вольский1

Публікацію Горсовета про дітей, які вирішили розлучиться з дорогою для себе річчю, побачили представники проекту "Городок" й вирішили викупити цю листівку та зробити її експонатом музею.

вольский2

Ми вирішили, що історія цієї листівки дуже велика й об'єднує кілька частин - журналіст з Дніпра, який отримав цей автограф, його життя нажаль забрала пандемія, це - діти, які вирішили пожертвувати дорогу для них річ для допомоги армії і це ознака часу - зараз боротьба України складається з таких історій. Кожен щось віддає, щось найдорожче. І ми вирішили, що це є гідним Музею історії Дніпра, де збираються саме історії людей, що мешкають у цьому місті,  - розповіла  представниця проекту Марія Москальова.

Листівка знайде своє місце в експозиції, ажде вона має цікаву історію, запевняє Святослав Чирук, заступник директора Музею історії Дніпра з наукової роботи.

листлист1

І Кузьма Скрябін, і Сергій Вольський, яких обох вже немає в живих, схвалили би такий вчинок 13-річнох Софійки та 8-річного Матвія, впевнена мама дітей Надія Вольська. Вона зізнається, що автором ідеї буда саме вона, а вже діти вирішували продавати листівку чи ні, тому що ця річ - пам'ять про батька.

Я дуже вдячна Марії, що вона купила цю листівку. Для мене стало великою радістю що діти не лише допоможуть ЗСУ, а й листівка буде зберігатись ні у чиїйось колекції, а що вона залишиться тут, в музеї, й буде згадкою й про Андрія (Скрябіна - Ред.), й про Сергія, - каже Надія Вольська.

вольский

Сергій Вольський - відомий в Дніпре фотокор та телеоператор, який стояв у витоків розвитку в нашому місті комерційного телебачення. Його не стало 25 квітня 2021 року - чоловік помер від наслідків ковіду. Йому було 50 років.

Андрій Скрябін (Андрій Кузьменко) - український співак, композитор, поет, письменник, телеведучий. У віці 46 років трагично загинув в ДТП на території Дніпропетровщини 2 лютого 2015 року.

Автограф Кузьми Скрябіна Сергію Вольському вдалося взяти після його концерту в Дніпрі приблизно 10 років тому.

Музей історії Дніпра - сучасний інтерактивний музей, присвячений історії нашого міста, де "оживають" давно минулі дні. Він розташований у Будинку губернатора - пам'ятці історії та архітектури національного значення.

муз

музей

Нагадаємо, школярка з Новомосковська допомагає відновити зруйновану окупантами дитячу школу мистецтв у Бородянці.