Важливі рішення прийняті: Борис Філатов розповів про результати сесії міськради

пп

Мер Дніпра Борис Філатов у себе на Фб сторінці розповів про важливі рішення сесії міськради, передає Горсовет.

За його словами, на підприємців і фізичних осіб чекають приємні зміни. Мова йде про зменшення податків на землю і нерухомість. Також міський голова звернув увагу на відбудову після ракетних обстрілів. Детальніше, прямо зараз.

Офіційно.

За результатом сесії міськради.

У Дніпрі зменшують податки на землю і нерухомість. Подекуди — у понад 4 рази. Полегшення податкового тиску дозволить підприємцям зберегти робочі місця і вчасно платити працівникам. Це також підтримає бізнес у релокації. Про це просили самі підприємці.

Ставку по податку на нежитлову нерухомість зменшено на 25% — для юридичних і фізичних осіб.

Ставки плати за земельні ділянки, де зводитимуть житло, громадську та бізнесову забудову зменшено у понад 4 рази. Це допоможе забудовникам вберегтися від банкрутства, а місту — убезпечитися від довгобудів.

У більш як двічи знизиться ставка по земельним ділянкам для підприємств зв’язку.
Із 2,3% до 1,3% «впадуть» ставки плати за земельні ділянки, де працюють промислові підприємства, а також вразливі сектори — енергетика і транспорт.

Для відбудови після ракетних обстрілів мерія впроваджує понижуючий коефіцієнт розміру плати за землю — 0,3%.
Зміни будуть чинні з 1 січня 2023 року — протягом дії в Україні воєнного стану та ще 12 місяців після його скасування, - написав Борис Філатов.

Нагадаємо, раніше ми писали Мазі, антибіотики, засоби гігієни та продукти харчування: Дніпро надав допомогу військовим та трьом лікарням  Вантажівки на передовій зміцнюють ЗСУ та наближають Перемогу - комбат 98-го ТрО "Азов" Автівки, які допомогають ЗСУ боронити Україну часто потрапляють під обстріли та виходять з ладу. Їх ремонтують, але вони знов отримують ушкодження на передовій та перетворюються на витратний матеріал