Як приготувати мариновані огірки на зиму. Найкращі рецепти від Євгена Клопотенка (Відео)

Відомий кулінар Євген Клопотенко поділився рецептами смачних та хрустких огірків, які вже зараз можна робити на зиму, повідомляє Gorsovet. Огірки виходять дуже смачними та підійдуть до будь-яких страв. Взимку вони будуть справжньою знахідкою та ласуватимуть не лише до святкового столу.  

Простий рецепт маринованих огірків
 

Інгредієнти

На 10 літрових банок:
5 кг невеликих огірків 
10 зерен гірчиці (у кожну банку) 
1-2 лаврових листи (у кожну банку) 
3 горошини чорного перцю (у кожну банку) 
3 горошини духмяного перцю (у кожну банку) 
2 зубчики часнику (у кожну банку) 
2 бутони гвоздики (у кожну банку)
Для маринаду:
3,5 л холодної води 
500 мл оцту 9% 
400 г цукру 
150 г солі 

Перевірені часом. Рецепт хрумких консервованих огірків на зиму: Покроковий рецепт
 
Крок 1
Ретельно помийте 5 кг невеликих огірків. Кількість залежить від розміру, радимо обирати невеличкі, довжиною приблизно 6-8 см. Викладіть огірки у каструлю чи миску з холодною водою на 1 годину.

Крок 2

Зваріть маринад. Влийте у каструлю 3,5 л води. Всипте 400 г цукру та 150 г солі. Доведіть до кипіння на середньому вогні, розмішайте, сіль та цукор мають розчинитися. Зніміть каструлю з вогню та влийте 500 мл оцту 9%. Ще раз перемішайте.
 
 
Крок 3
Стерилізуйте банки будь-яким зручним способом. На дно кожної банки викладіть спеції: по 10 зерен гірчиці, 1-2 лаврових листи, 3 горошини чорного перцю, 3 горошини духмяного перцю, 2 зубчики часнику і 2 бутони гвоздики. Листя смородини та парасольки кропу кладіть за бажанням.
 
 
Крок 4
Розкладіть зверху огірки. Намагайтеся викладати їх так, щоб вони щільніше прилягали один до одного. Залийте огірки у банках гарячим маринадом.


 
 
Крок 5
Широку ємність чи велику каструлю застеліть рушником та поставте зверху банки, не закручуючи кришками. Налийте води, щоб вона досягала приблизно ¼ висоти банок. Доведіть до кипіння та стерилізуйте банки з огірками та маринадом 10-15 хвилин. Якщо у вас немає великої ємності, щоб робити це одночасно, стерилізуйте банки по черзі чи партіями.
 
 
Крок 6
Далі закатайте банки кришками чи використовуйте кришки, що закручуються. Переверніть банки кришками донизу, накрийте рушником та залиште на ніч. Після цього перенесіть для зберігання у прохолодне місце.

Як приготувати мариновані огірки з кетчупом чилі

 

 

   Інгредієнти
 
1 кг огірків
100 г кетчупу чилі
2 ст. л. цукру
2 ст. л. оцту
6 горошин чорного перцю
4 зубчики часнику
2 суцвіття кропу/листя вишні/смородини/листя хрону
2 лаврових листа
2 ст. л. солі
КОНСЕРВОВАНІ ОГІРКИ НА ЗИМУ: РЕЦЕПТ ІЗ КЕТЧУПОМ ЧИЛІ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
 
 КРОК 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування надзвичайно хрумких огірків із кетчупом чилі.
 
 КРОК 2

Огірки невеличкого розміру добре помийте та замочіть у мисці з водою на 4-5 годин, так вони стануть максимально хрумкими. Відріжте кінчики з обох боків. Очистіть 4 зубчики часнику та промийте все листя.
 
КРОК 3

У дві стерилізовані банки по 1 л викладіть на дно суцвіття кропу, листя вишні, смородини та хрону, додайте по 2 зубчики часнику у кожну.
 
 
 КРОК 4

Зверху на листя та часник викладіть підготовлені огірки.
 
 КРОК 5

У каструлі закип’ятіть воду та залийте огірки у банках окропом на кілька хвилин, потім воду злийте.
 
 
 КРОК 6

Закип’ятіть ще води та знову залийте у банки з огірками. Цього разу залиште ще на 5 хвилин та знову злийте.
 
 
 КРОК 7

Додайте у банки лаврове листя та по 3 горошини чорного перцю. Ще раз залийте окропом, прикрийте кришками та почекайте ще 15 хвилин.
 
 КРОК 8

Через 15 хвилин вилийте воду з банок у сотейник чи каструлю.
 
 КРОК 9

Додайте по 2 ст. л. солі, цукру та кетчупу чилі. Добре перемішайте та поставте на плиту, аби вода закипіла.
 
 
 КРОК 10

Далі додайте до маринаду 2 ст. л. оцту, це чудовий консервант. А також його кислота посилить хрумкість огірків.
 
 
 КРОК 11

Залийте маринад у банки, закрийте швидко кришками.
 
 КРОК 12

Наливайте маринад у банки по вінця, так кришка буде більш щільно прилягати. Самі кришки я раджу прокип’ятити 1 хвилину.
 
Нагадаємо, раніше ми писали 

Ракетний удар по Дніпру пошкодив історичні пам'ятки біля Південмашу (Фото) 

У Дніпрі біля залізничного вокзалу померла людина (Відео) Перші подробиці просто зараз

У Кирилівці на Азовському морі пролунали потужні вибухи (Відео) Після вдалих атак ЗСУ на військові бази в Мелітополі і Мирному Мелітопольського району, окупанти почали звозити свою військову техніку в тому числі до Кирилівки. 

Помер у госпіталі від ран, отриманих в бою: життя за Україну віддав боєць з Дніпропетровщини.  Серце захисника перестало битись 19 липня у військовому шпиталі.  Олександр Хейлик отримав серйозні поранення 5 липня під час участі у бойових діях з відсічі та стримування збройної агресії