"Це не дурість влади, а суїцидальні нахили". Відомі письменник та волонтер жорстко розкритикували авторів скандалу навколо громадянства Корбана

MyCollages (100)

Чистим абсурдом назвав письменник Ян Валетов скандал навколо громадянства голови Штабу терботорони Дніпра Генадія Корбана, повідомляє Gorsovet.

Наїзд на Gennady Korban - це навіть не дурість влади. Це щось інше, що можна охарактеризувати терміном - суїцидальні нахили. Дніпро - це не просто місто, це форпост на Сході. Це те, на чому тримається український спротив: логістичний центр, шелтер для біженців, фортеця. Дніпро - це вісь Східної України, і ті, хто тримає цю вісь, мають імена. Ці імена - Резніченко, Корбан та Borys Filatov. За цими іменами стоять тисячі бійців ТРО, воїни ЗСУ, городяни, біженці, волонтери... ті, хто своїм життям та роботою захищає фронт від російського навали, - вважає Валетов.

Він не рекомендує "драконити Дніпро" й нагадує, що це - "завжди грати з вогнем" й навіть "розпалити багаття і плеснути в нього бензин". 

Позбавляти Корбана громадянства - це за що? Це про що? Про війну? Чи про бажання показати свою владу? Він комусь заважає як керівник ТРО? Чи прибрати керівника з ключової точки оборони у воєнний час - це мудро? Як на мене - це дивне рішення з безлічі можливих. Самогубне рішення.
Скажу більше - можете кинути в мене каменем - позбавлення громадянства Коломойського - це така сама дурість. ІВК будь-хто, але не зрадник. Він жадібний, хитрий, нахабний, цинічний, але зрадник - це зовсім інше. Коломойського важко любити, але це не означає, що його треба так принижувати, позбавляючи батьківщини, - пише Валетов.

За його думкою, наслідки таких "експерементів" під час війни можуть бути непередбачувані.

В мене враження, що в АП дуже часто втрачають береги. Втрачають відчуття реальності. Не розуміють наслідків своїх експериментів. Не дай Бог це виявиться правдою, і наслідки можуть бути непередбачувані. Якщо ж це вкидання, його автори теж сидять в АП. Їм потрібно перевірити реакції суспільства? Зрозуміти, наскільки далеко вони можуть зайти?
Я не впевнений, що війна - найкращий час для цього. Особливо якщо для перевірки ідіотських амбіцій треба похитати Дніпро.
Нагадує анекдот про мужика, який, сидячи на гілці, старанно її пиляє. Можна і наеб@тися. Разом із усією країною, - додав Валетов.

Жорстко висловився з приводу скандалу й відомий волонтер Мирослав Гай.

Я не знаю хто такий Коломойський та Рабінович. Ця шобла мене не цікавить. Але я побачив хто такий Gennady Korban
Це він, один з тих, хто взяв на себе оборону Дніпра і встав на захист області. Це Корбан і команда організувавали з 24 го лютого загальний штаб області і здійснювали забеспечення усіх силових струтур, їх взаємодію та координацію з сусідніми областями для протидії агресору, коли на Банковій слухавку не брали. Це Корбан побудував загальний штаб, якому позаздрив би Пентагон. Це Корбан вклав мільйони долларів в підтримку оборони області. Це Корбан організував бізнес та ресурси області, на підтримку ЗСУ, ТРО, добровольців для відсічі атак росіян на їх напрямку.
І тепер у нього хочуть забрати громадянство України та ставлять в один ряд з непотрібом на зразок Рабіновича і Коломойського?
В чергу мразі.

валетов1

гай2

Нагадаємо, увечері середи, 20 липня, раптово розповсюдились чутки про існування таємного указа президента Володимира Зеленського, яким він відбирає українські паспорти у голови Штабу тероборони Дніпра Генадія Корбана, бізнесмена Ігоря Коломойського, політика Вадима Рабіновича та "слуги народу" Ігоря Васильківського.

Також ми повідомляли, що журналіст Бутусов розповів про підґрунтя скандалу навколо чуток про позбавлення Корбана громадянства України. А командувач Української добровольчої армії, народний депутат восьмого скликання Дмитро Ярош звернувся до Зеленського з приводу чуток про позбавлення Корбана українського паспорту. А політолог Олександр Кочетков назвав причини скандалу навколо громадянства голови Штабу тероборони Дніпра.