Дніпровські військові знищили найкращого вертолітника росії

89_main-v1660637310

Військові Дніпропетровщини збили вертоліт Ка-52 "Алігатор" та знищили найкращого пілота ВКС РФ – полковника Василя Клещенка. Про це повідомляє Gorsovet, посилаючись на інформацію 93-ї бригади "Холодний Яр".

У квітні цього року стало відомо, що бійці 93-ї ОМБр "Холодний Яр" збили ворожий вертоліт Ка-52 "Алігатор". Він впав в районі села Гусарівка Балаклійського району на Харківщині, проте тоді бійці не змогли повноцінно вивчити місце падіння.

У червні група розвідників Головного управління розвідки Міністерства оборони України та журналіст Юрій Бутусов змогли потрапити на місце падіння гвинтокрила. Вони з’ясували що холодноярівець Іллюк Артур Григорович зробив вдалий постріл із ПЗРК "Ігла" та ліквідув найкращого вертолітника ВКС РФ полковника Василя Клещенка.

"Алігатор" Ка-52 є найсучаснішим та найбезпечнішим вертолітом. Він має катапультні крісла, які можуть врятувати пілота. Проте для Клещенка, який не зміг скористатися катапультою та парашутом, цей політ був останнім. На місці падіння вертоліта знайшли його тіло та особисті речі: телефон, навігатор з флешкою, золотий ланцюжок, ікону та частину ордена, -повідомив журналіст Юрій Бутусов

Відомо, що країнські розвідники вилучили його тіло і передали на обмін.

Зазначимо, що Василь Клещенко був заступником голови 344-го центру бойового застосування та перенавчання льотного складу армійської авіації країни-окупанта. В минулому році він на параді на честь дня перемоги у Москві летів за штурвалом вертольота Ка-52 "Алігатор" і вів парадний стрій. 

Раніше ми повідомляли, що відбувається на "дорозі життя" під Запоріжжям