У Дніпрі розвелися зграї гризунів біля багатоповерхівки

2-2

У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького, 6 близько двох років мешкають гризуни. Пацюки облаштували домівку в норах біля сміттєвих баків. Інколи вони лізуть до людей у підвали та лякають місцевих. Адже щури переносять холеру, туберкульоз, лептоспироз та інші захворювання.

Сміття, залишки їжі, вода та теплотраса – такі “шикарні” умови проживання для зграї щурів біля одного з під’їздів будинку на проспекті Богдана Хмельницького. Дніпрянка Світлана каже, боїться інколи вийти з дому відпочити на лавці, бо криси всюди.

“Криси тут жахливі, не лише біля смітника, а й далі. Я сиджу, а вона прибігла сюди просто на клумбу, у квіти. Це взагалі! Ходять, як коти. У під’їзді вилазять прямо з ями з підвалу і дорогу тобі перебігають, як положено”, – розповіла дніпрянка Світлана.
Леонід розповідає, у минулому році на нього напав щур. Та помітив, що коли сусідка завела мисливських псів, гризуни стали менше бігати до під’їздів.

“Вони зі смітника в підвал бігають. Ніхто не нападає, бо жінки тримають собак (2 такси), і вони виходять, як тільки бачать їх, гавкають і все, немає тієї щури”, – сказав дніпрянин Леонід.
Проблема зі щурами триває вже майже півтора роки. Голова ОСББ каже, регулярно труїть щурів.

“Травимо вже 2 місяці, раз на тиждень, а люди сміття викинути не можуть. Їх майже не залишилося, ще пару тижнів потравлю і їх вже не буде. Місяць 1,5 назад вона ще була, бігала, не лякаючись машин, а машини її просто давили”, – зазначив голова ОСББ Георгій.
Отруту закидують прямо до нір  щурів, бо хвилюються, щоб місцеві коти та собаки не з’їли яду та не отруїлися.

 

За матеріалами ДніпроTV.