Голова Штабу тероборони Дніпра Корбан виїхав з транзитної зони на кордоні з Україною

Голова штабу тероборони Дніпра Геннадій Корбан, український паспорт якого оголосили недійсним, залишив транзитну зону на кордоні з Україною та повернувся на територію Євросоюзу. Про це повідомив він сам, передає Gorsovet  з посиланням на телеграм-канал "Политика Страны". 

За словами Корбана, найближчим часом він має намір повторити спробу повернутися в Україну за іншими документами, що залишилися. В нього є кілька варіантів. 

Свідоцтво про народження мені ще не анулювали. Там написано, де я народився: місто Дніпропетровськ. Україна, - каже Геннадій Корбан.

Також він повідомив, що зараз обирає прикордонний пункт, "де тихіше, щоб не дуже турбувати та відволікати правоохоронців від війни".

Нагадаємо, 11 липня Геннадій Корбан повідомив, що вирушає у коротку відпустку, щоб зустрітись з родиною, яка перебуває за межами України. 

Увечері середи, 20 липня, раптово розповсюдились чутки про існування таємного указа президента Володимира Зеленського, яким він відбирає українські паспорти у голови Штабу тероборони Дніпра Геннадія Корбана, бізнесмена Ігоря Коломойського, політика Вадима Рабіновича та "слуги народу" Ігоря Васильківського. Дійсно, коли Корбан намагався повернутись додому в Украину, прикордонники оголосили недійсним його український паспорт та не пустили в країну. Пізніше Геннадій Корбан прокоментував цей інцидентта звернувля до президента Володимира Зеленського.

Також ми повідомляли, що журналіст Бутусов розповів про підґрунтя скандалу навколо чуток про позбавлення Корбана громадянства України. А командувач Української добровольчої армії, народний депутат восьмого скликання Дмитро Ярош звернувся до Зеленського з приводу скандалу навколо Корбана. А політолог Олександр Кочетков назвав причини цього скандалу. Також емоційно на те, що сталось відреагував український актор Станіслав Домбровський.