Конгресвумен Вікторія Спартц відреагувала на скандал навколо громадянства Корбана

спартц1

Американська конгресменка Вікторія Спартц відреагувала на скандал навколо громадянства голови Штабу тероборони Дніпра Геннадія Корбана, який після тижневої відпустки не може в'їхати до Украини через те, що його український паспорт оголосили недійсним, повідомляє Gorsovet

У зверненні на своєму офіційному сайті, не називаючи прізвищ, вона заявила, що "вони (Андрій Єрмак та Володимир Зеленський - Ред.) вирішили зараз напасти на людей, яким просто "пощастило" зустрітися зі мною в якийсь момент і які не є їхніми політичними маріонетками". 

Також вона звинуватила голову Офіса президента Андрія Єрмака у "встановленні диктатури", а також вкотре висловила вимогу встановити жорсткий контроль із боку Заходу за використанням військової допомоги, яка передається Україні.

Сполучені Штати посилають серйозну зброю до країни, де є реальна загроза саботажу. Знаючи це, чому ми продовжуємо передавати нашу зброю на кордоні з Польщею, не перевіряючи, чи її доставлять за призначенням? - заявляє Спартц.

спартц

Нагадаємо, на початку липня скандал спалахнув навколо глави офісу президента України Андрія Єрмака та члена Конгресу США від Республіканської партії Вікторії Спартц після того, як вона написала відкритий лист до президента Джо Байдена. У своєму посланні вона попросила проінформувати конгресменів про результати американських перевірок глави Офісу президента, якого Спартц підозрює у роботі на Росію. У Зеленського на підозри американської конгресвумен відреагували жорстко, при цьому звинувативши її в роботі на кремль. Раніше ми писали про те, що Філатов різко відповів Арестовичу, який втягнув його у скандал із Єрмаком та Спартц.

11 липня Генадій Корбан повідомив, що вирушає у коротку відпустку, щоб зустрітись з родиною, яка перебуває за межами України. 

Увечері середи, 20 липня, раптово розповсюдились чутки про існування таємного указа президента Володимира Зеленського, яким він відбирає українські паспорти у голови Штабу тероборони Дніпра Генадія Корбана, бізнесмена Ігоря Коломойського, політика Вадима Рабіновича та "слуги народу" Ігоря Васильківського. Дійсно, коли Корбан намагався повернутись додому в Украину, прикордонники оголосили недійсним його український паспорт та не пустили в країну. Пізніше Генадій Корбан прокоментував цей інцидентта звернувля до президента Володимира Зеленського.

Також ми повідомляли, що журналіст Бутусов розповів про підґрунтя скандалу навколо чуток про позбавлення Корбана громадянства України. А командувач Української добровольчої армії, народний депутат восьмого скликання Дмитро Ярош звернувся до Зеленського з приводу скандалу навколо Корбана. А політолог Олександр Кочетков назвав причини цього скандалу. Також емоційно на те, що сталось відреагував український актор Станіслав Домбровський.