Окупанти "звільнили" пляжі від туристів: скільки коштує відпочинок на Азовському морі в Кириловці

пл

Сьогодні у розпал літа курортна Кирилівка на Азовському морі, що зараз тимчасово знаходиться в окупації, більше нагадує пустелю. Над морем та спорожнілими пляжами літають російські вертольоти, а місцеві жителі, які завжди, як порятунку чекають літа, зараз лише рахують збитки та молються на сміливців-відпочивальників, які ризикнули приїхати до моря, передає Gorsovet.

Російські окупанти "звільнили" пляжі курортної Кирилівки у Запорізькій області від відпочивальників, а місцевих жителів від заробітку. Минулого року в середині липня пляжі були забиті туристами, а сьогодні тут майже пустеля, бо немає нікого.

Такими фото та відео  рясніють місцеві пабліки. Туристи ностальгують, згадують та розповідать, як було колись та як вони сумують за морем та відпочинком. 

На знімках видно порожні пляжі та чисте море, де немає навіть медуз, хоча кажуть, що інколи вони тут чималенькі з`являються. А у небі над морем літають російські вертольоти.

Всі місцеві залишилися без заробітку та умов існування та скаржаться, що зима цього року буде дуже важка, бо заробітку немає.

У когось літні батьки, у когось худоба, великі собаки, хтось переживає, що в їхні будинки зайдуть непрохані гості. Причин багато, чому люди залишаються.

Дуже багато знайомої молоді поїхали в Європу через Крим, хтось, простоявши по кілька днів, поїхав через Василівку. Але що я знаю точно, так це те, що більшість з них люблять Україну та чекають звільнення від окупації", – розповідають жителі курортної Кирилівки в соцмережах.

Скільки коштує відпочинок на Азовському морі в Кирилівці сьогодні

Сьогодні відпочинок на узбережжі Азовського моря в Кирилівці коштуватиме дешевше, ніж зазвичай. Хтось ладен здати кімнату у своєму будинку й за 50 гривень з людини, аби тільки були люди.

На сайтах, які пропонують відпочинок в Кирилівці, вказані такі ціни:

при

Насправді ж домовитися можна набагато дешевше. Мелітопольці кажуть, що їм вдавалося зняти номери з усіма зручностями за 150-200 грн.на добу. Магазини, ринки, кафе працюють, транспорт ходить, але не так, як це було раніше. 

До речі, сьогодні працюють бази відпочинку, на території яких є басейни. Кажуть, що на найближчі тижні там все розписано та місць немає.

На наше запитання, хто саме там відпочиватиме, нам відповіли:

Міста ми називати не будемо, але то люди з таких же окупованих територій, - прокоментували в адміністрації бази відпочинку.

краи

Нагадаємо, раніше ми писали 

У Кирилівці на Азовському морі перекрили центр: більше відпочиваючих та машин. Перекрито центр Кирилівки через збільшення потоку відпочиваючих та збільшення кількості машин. Керівництвом Кирилівської селищної адміністрації прийнято рішення перекрити проїзд у центрі Кирилівки

Кожен сам має прийняти рішення, чи залишатись у місті: мер Нікополя звернувся до мешканців (Відео) Мер звернувся до нікопольчан з важливою інформацією. Він просить людей самим прийняти рішення, залишатись їм у місті, чи ні. 

Мер Дніпра Борис Філатов оголосив у місті «лагідну українізацію».  Наступного місяця на сесії міськради розглянуть програму сприяння впровадженню української мови у місті. Це буде початком «лагідної українізації», яка захищатиме мову та єднатиме українців і при цьому враховуватиме специфіку Дніпра як мультинаціонального міста