Процес під назвою "помста". Відома журналістка про скандал навколо громадянства Корбана

янина

Голова Штабу тероборони Дніпра Геннадій Корбан, який не може в'іхати до України через нібито втрату українського громадянства, став просто незручним для Офіса президента. А скандал навколо позбавлення громадянства людини, яка народилася в України, а потім чимось не сподобалась владі - тривожний сигнал. Таку думку висловила журналістка Яніна Соколова, повідомляє Gorsovet.

Геннадій Корбан, Ігор Коломойський, яких поставили в один ряд, які незручні зараз з певних причин владі - один з цих персонажів, а другий - просто демонстративно хочуть показати, що вони позбуваються шлейфу олігархів, хоча ми добре розуміємо, що доки на телеканалі 1+1 буде політика пропрезидентська, а не правдива, не об'єктивна, то Ігор Коломойський буде так чи інакше причетний і до дружби з Офісом президента. Тому не вірте цим доволі гучним крокам, мені здається, що тут собака зарита набагато глибше і ці історії абсолютно різні, - каже Яніна Соколова.

Журналістка нагадала, що Геннадій Корбан займався теробороною Дніпра, займаючись абсолютно всима питаннями  - від гуманітарних до військових. 

Так само  ефективно він робив це коли була битва за Дніпро на початку війни в 2014-му році. До речі телеканал 1+1, який належить Коломойському, присвячував цьому цілий фільм. А тут зараз критика влади з боку Дніпра, плюс пані Вікторія Спартц озвучила данні, які  заважають голові Офісу президента Андрію Єрмаку зберігати обличчя і пану Татарову так само, тоді вже пішов процес під назвою "помста", - вважає Соколова.

Журналістка називає історію з Корбаном кричущим випадком з ознаками тоталітарної системи. Також вона нагадала про першого помічника президента України Сергія Шефіра та про українського бізнесмена та кінопродюсера Тимура Міндича, якого часто бачать в Офісі президента. За даними певних джерел, в них теж є паспорти Ізраілю.

Історія з позбавленням громадянства -тривожний дзвіночок, тому що окрім цих всіх перипетій вгутрішніх, про які я щойно вам розповіла, тут є дуже важливий момент, про який нам не слід забувати, тобто ми живемо в країні, яка декларує демократію. При цьому у нас президент має право вирішувати, кому давати громадянство, а в кого забирати, кого не впускати в країну тільки через те, що вони йому не подобаються за якимись там показниками. Це доволі кричущий випадок з ознаками тоталітарної системи - що хочу, те і роблю й закон мені не указ. Я написала, аби розібратися в цієї історії пану Демченко (голова відділу комунікацій із засобами масової інформації Деожпогранслужби - Ред.) і прикордонники мені відповили, що на жаль, вони не мають права про третіх осіб інформацію відкривати, ми повинні звернутися до міграційної служби . Ми звернулись до міграційної служби - на жаль немає поки інформації щодо конкретно пана Корбана, але якщо пан Подоляк (радник керівника Офіса президента України - Ред.) каже, що вони не будуть розкривати всі карти щодо цієї справи, ми прекрасно розуміємо, що коли є що ховати, то існує така риторика", - каже Янина Соколова.

Нагадаємо, 11 липня Геннадій Корбан повідомив, що вирушає у коротку відпустку, щоб зустрітись з родиною, яка перебуває за межами України. 

Увечері середи, 20 липня, раптово розповсюдились чутки про існування таємного указа президента Володимира Зеленського, яким він відбирає українські паспорти у голови Штабу тероборони Дніпра Геннадія Корбана, бізнесмена Ігоря Коломойського, політика Вадима Рабіновича та "слуги народу" Ігоря Васильківського. Дійсно, коли Корбан намагався повернутись додому в Украину, прикордонники оголосили недійсним його український паспорт та не пустили до країни. Пізніше Геннадій Корбан прокоментував цей інцидент та звернувля до президента Володимира Зеленського. У понеділок, 25 липня, стало відомо, що Геннадій Корбан виїхав з транзитної зони на кордоні України

Також ми повідомляли, що журналіст Бутусов розповів про підґрунтя скандалу навколо чуток про позбавлення Корбана громадянства України. А командувач Української добровольчої армії, народний депутат восьмого скликання Дмитро Ярош звернувся до Зеленського з приводу скандалу навколо Корбана. А політолог Олександр Кочетков назвав причини цього скандалу. Також емоційно на те, що сталось відреагував український актор Станіслав Домбровський.