Як на межі існування живе окупований Бердянськ: що з нього зробили окупанти (фото, відео)

Бердянск

Перлина Азовського моря - славетне місто Бердянськ з кінця лютого знаходиться в окупації російських військ. Життя міста та його мешканців докорінно змінилось. Багато хто з людей виїхав, але й багацько бердянців залишилось у рідному місті. Про те, як живе курортний край, чи є тут відпочиваючі та що сьогодні найбільше цінують люди і що найважче зараз, повідомляє Gorsovet.  

Своїми емоціями та щоденними переживаннями подилилась мешканка Бердянська у сюжеті "Сніданок 1+1".

Хто сьогодні їде до курортного Бердянська

Як стало відомо, сьогодні у Бердянську практично немає туристів. Пляжі пусті. Хто поїде туди де орки та їхнє свавілля? 

Як правило, сюди приїздять люди, які також опинились в окупації, їдуть ті, кому ще важче, ніж бердянцям. Їдуть, щоб перевести подих, побачити море та трохи перевести подих, купити ліки, продукти та обміняти гроші. Бо є такі населені пункти, де зробити навіть це неможливо.

Те, як сьогодні виглядає улюблене місто, люди в шоці. Місто занедбане, по вулицях їздить маркована російська техніка. Перевіряють у людей документи, а також обшукують будинки.

Ціни у магазинах Бердянська космічні

доп

Мешканка міста Світлана розповіла, що більшість магазинів міста розграбовані і закриті. У працюючих торгових точках - на полицях крадені українські товари. Ціни просто космічні, наприклад, жіночі прокладки коштують 135 гривень за 7 штук. Цінники вже подвійні - в гривнях, і російських рублях. Поміняти гроші дуже важко - потрібно звертатися до "міняйл".

Зараз в Бердянську практично ніхто не виходить з дому після 17.00, бо нічого не працює. Вся молодь виїхала на підконтрольні Україні території.

Дуже часто ночами люди чують тривожні вибухи. Опалювальний сезон в місті під великим питанням.

доп2

Попри всі обіцянки окупантів, жити в Бердянську стає дедалі складніше та дорожче. Продукти є, але ціни на них — захмарні та шокують мешканців курортного міста. Які ціни на найпопулярніші товари у супермаркеті «Мера». Такий магазин відкрився в приміщенні «віджатого» АТБ. Про ціни показала в Інстаграмі тренер з Бердянська Євгенія Самойлова.

Але ціни зависокі не лише на товари, які завозяться звідусіль, (в тому числі й з Криму), але й на місцеві. Серед таких і продукція місцевого Бердянського м’ясокомбінату.

доп4

Ціни вказані одразу у двох валютах — гривнях та рублях. Однак, як повідомляють місцеві, російська валюта у Бердянську не прижилася. І довіри до рубля у людей немає.

А що відбувається на бердянському ринку, розповіли у телеграм-каналі «Бердянск в оккупации».

«Щільно повернулися до лексикону бердянців совкові слова «дістати» та «знайти», які заміряли звичне нам «купити». Але що тішить: ціни на ринку у гривні. Як і у більшості магазинів, до речі. Подвійні цінники якщо й поставили, то більше для проформи.

Рубль абсолютно не прижився. У нього не вірять, як і в тих, хто його тут роздає. Ті, хто й пішов отримувати виплати в рублях, намагаються їх відразу ж поміняти на гривню чи долар. Навіть пенсіонери, пенсії взяли – обміняли та поклали», — повідомляють місцеві мешканці. доп7

Нагадаємо, раніше ми писали 

Аварія: у Дніпрі відключили воду 4 серпня, адреси

Скільки ще триватиме війна в Україні. Прогноз відомого астролога

На Азовському морі в Бердянську ціле місто стоїть в кілометрових чергах весь день