Корбан підтвердив, що став "особою без громадянства" та обіцяв захищати Україну "хоч з паспортом, хоч без"

корбан

Голова Штабу тероборони Дніпра Геннадій Корбан, український паспорт якого днями оголосили недійсним, підтвердив, що став особою без громадянства. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі, повідомляє Gorsovet.

Дорогі друзі, дякую за ваше хвилювання і занепокоєння. Я знаходжуся в здоров'ї та бадьорому дусі, незважаючи на дивовижні курйози останніх днів. Я вийшов із транзитної зони. На даний момент я перебуваю в Польщі. Додому мене, як ви знаєте, не впустили. Паспорт відібрали, позначивши у графі громадянство моє становище як "особа без громадянства", - повідомив Корбан.

За його словами, він шукає інші можливості повернутися додому в Україну.

У мене на руках є ще свідчення про народження, яке ніхто ні зупинити, ні скасувати не може. У цьому документі написано, де я народився - місто Дніпропетровськ, Україна. Проте голь на вигадки хитра, як свідчить народна мудрість. Прорив кордону в стилі Саакашвілі не чекайте. У країні війна!
Ну і головне – я з перших днів війни захищав і хочу продовжувати захищати свою країну - хоч із паспортом, хоч без… - додав Геннадій Корбан.

корбан

Нагадаємо, 11 липня Геннадій Корбан повідомив, що вирушає у коротку відпустку, щоб зустрітись з родиною, яка перебуває за межами України. 

Увечері середи, 20 липня, раптово розповсюдились чутки про існування таємного указа президента Володимира Зеленського, яким він відбирає українські паспорти у голови Штабу тероборони Дніпра Геннадія Корбана, бізнесмена Ігоря Коломойського, політика Вадима Рабіновича та "слуги народу" Ігоря Васильківського. Дійсно, коли Корбан намагався повернутись додому в Украину, прикордонники оголосили недійсним його український паспорт та не пустили до країни. Пізніше Геннадій Корбан прокоментував цей інцидент та звернувля до президента Володимира Зеленського. У понеділок, 25 липня, стало відомо, що Геннадій Корбан виїхав з транзитної зони на кордоні України

Також ми повідомляли, що журналіст Бутусов розповів про підґрунтя скандалу навколо чуток про позбавлення Корбана громадянства України. А командувач Української добровольчої армії, народний депутат восьмого скликання Дмитро Ярош звернувся до Зеленського з приводу скандалу навколо Корбана. А політолог Олександр Кочетков назвав причини цього скандалу. Також емоційно на те, що сталось відреагував український актор Станіслав Домбровський.